Bardzo mi się spodobała filmowa opowiastka zrobiona przez niejaką TeddySims. Filmik ma napisy angielskie, ale można zrozumieć.... Niektóre fragmenty sobie zapisywałam i tłumaczyłam
Część pierwsza
Wykorzystano tu na pewno mod Regency autorstwa Jane SImsten, mod Necrodoga na stylowy pojazd z epoki, a także jego konie. W ujęciach tańca chyba jest mod taneczny MercuryFoam.
Odzież "z epoki" w większości można znaleźć u GildedGhost a także Rusty Nail, strój pokojówki widziałam na stronce Historical Sims life.
Jane Austen w simowej wersji :)
- Percival159
- Naczelny
- Origin ID: Percival159
Alu, świetne te filmiki!
Nie obejrzałam całości, ale muszę powiedzieć, że pod względem technicznym: ładne ujęcia, urocze Simki, przystojni Simowie i piękne miejsca.
Jestem pełna podziwu dla autorki tej filmowej opowiastki, bo wychodzi na to, że jednak da się taki filmik nakręcić, choć pracy przy tym pewnie od groma! Pamiętam, że kiedyś Nisełka chciała zająć się czymś podobnym, dlatego myślę, że akurat dla niej może to być jakieś światełko w tunelu, inspiracja bądź zachęta. Oczywiście, o ile nadal trwa przy swoich planach i zechce nabyć czwórkę.

"Ukarani czy bezkarni –
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia". (J. Kaczmarski)
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia". (J. Kaczmarski)
- Alibali
- Pisarz
- Origin ID: Aschantka
@Percival159 Perci - wśród filmików tej autorki widziałam również jakieś - poświęcone wampirom, i nawet pomyślałam, by dać ci linki do nich. Ale sama możesz przejrzeć jej bibliotekę i zdecydować, czy cię to interesuje.
Dziewczyna ma naprawdę zacięcie, bo do tego trzeba zarówno mnóstwo czasu, to i dziesiątki cece i modyfikacji - jak w przypadku każdej inscenizacji epoki minionej. Stroje, meble, pojazdy... Choć myślę, że chyba jedynie do epoki kamienia łupanego to by nie trzeba było wiele
Dziewczyna ma naprawdę zacięcie, bo do tego trzeba zarówno mnóstwo czasu, to i dziesiątki cece i modyfikacji - jak w przypadku każdej inscenizacji epoki minionej. Stroje, meble, pojazdy... Choć myślę, że chyba jedynie do epoki kamienia łupanego to by nie trzeba było wiele