Witajcie majówkowo

Fajnie, że do nas dołączyłeś! Albo dołączyłaś - nie dyskryminujemy tu nikogo. Chcielibyśmy cię troszkę poznać. Może coś nam o sobie opowiesz?
Awatar użytkownika
Fiona
Roznosiciel kawy

Witajcie majówkowo

Post autor: Fiona » piątek 02 maja 2025, 11:17

W simsy gram od dawna. Można powiedzieć, że jestem uzależniona od symulatorów życia, tym bardziej, że innych typów gier nie tykam wcale. Szkoda tylko, że praca i dom = niewiele czasu na przyjemności. Cóż, this is life. ;) Mam na imię Katarzyna, podglądam Was od niedawna. Gram w dwójkę, trójkę i czwórkę, ale nie mam wszystkich dodatków. Może kupię więcej packów na emeryturze, gdy życie pozwoli na częstsze granie. :) Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego weekendu.

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » piątek 02 maja 2025, 18:21

Witaj Kasiu vel Fiono :) @Fiona - cieszymy się z każdej kolejnej osoby chętnej do wspólnej zabawy.
Ja mam na imię Alicja, jestem jednym z moderatorów, i jednocześnie nestorką w świecie simtopowych graczy - gram bowiem od jedynki.
Posiadam obecnie dwójkę, trójkę i czwórkę, ale to trójka jest moją ulubioną odsłoną.

Mamy tu rozstrzał wiekowy dość spory, więc na pewno ktoś trafi do ciebie ze swoim sposobem na Simy - budowanie, tworzenie Simów, wynajdowanie ciekawostek o naszej ukochanej grze - i nie tylko o niej, a także tworzenie własnych historyjek - niektórzy ograniczają się do wrzucania zdjęć w formie mini-komiksów, inni tworzą bardziej rozbudowane "story" Na pewno się zorientujesz.

Zachęcamy do założenia sobie kącików w wybranym dziale, (lub działach) - abyś mogła zaprezentować nam swój styl gry.

Jeśli pozostaniesz na pozycji widza - to nic nie szkodzi - zapraszamy do oglądania i czytania. Komentarze mile widziane :)

Od czasu do czasu organizujemy wspólną zabawę w zabudowywanie konkretnej okolicy - w stylu określonym lub (najczęściej) dowolnym.

I od razu muszę cię wyprowadzić z błędu - na emeryturze cierpię na ...chroniczny brak czasu :( :a_rolling:

Niestety - tak już jest, że gdy wszystko odkładamy na ten właśnie okres swojego życia, to ku swojemu rozczarowaniu - z różnych, niezależnych od nas powodów nie możemy dowolnie dysponować czasem. Przynajmniej ja tak mam. WIęc jeśli chcesz usłyszeć radę - baw się w każdym momencie swojego życia :)

Awatar użytkownika
Kamelia
Budowniczy
Budowniczy

Post autor: Kamelia » piątek 02 maja 2025, 22:18

Witaj na forum. Cieszymy się z każdego fana naszej gry. Co do wieku, jak pisała Alicja to mamy bardzo duży przekrój więc na pewno znajdziesz z nami wspólny język. Ja właśnie wróciłam po chyba 7 latach nieobecności w świecie gry, więc wiem co to znaczy brak czasu :) . A i tak jak piszesz, że grasz w prawie każda odsłonę to naprawdę .. uff.
Pozdrawiam
wład­czy­ni krainy bez uczuć...

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny
Origin ID: Percival159

Post autor: Percival159 » sobota 03 maja 2025, 11:06

Witam Cię serdecznie Fiono-Kasiu, miło że dołączyłaś do forum. Podobnie jak ty, grałam we wszystkie trzy odsłony Simsów, choć wiadomo - nie jednocześnie! :D Z czasem mam podobnie, często mi go brakuje. Ostatni raz czwórkę odpaliłam w połowie kwietnia, tylko po to, żeby sprawdzić, czy działają zaktualizowane mody po dokonaniu zaległych aktualizacji gry. Nawet nie zdążyłam pograć, a tu znów wyszła kolejna aktualizacja czwórki, której jeszcze nie tknęłam. Czeka na swoją kolej! :P O dwójce mogę powiedzieć, że... grałam w tym roku, chyba w lutym.

Mimo to, podobnie jak Ala, uważam, że nie należy odkładać wszystkiego - a szczególnie zabawy - do emerytury. Bo wiadomo, czy ja tej emerytury w ogóle dożyję? Wszystko może się zdarzyć.
Cóż, tak więc - życzę Ci miłej zabawy w grze i na forum, pisz, czytaj, zamieszczaj swoje domki i Simów, co tam tylko dusza zapragnie! :D
"Ukarani czy bezkarni –
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia".
(J. Kaczmarski)

Awatar użytkownika
Fiona
Roznosiciel kawy

Post autor: Fiona » sobota 03 maja 2025, 16:28

Dziękuję za serdeczne przyjęcie. :hearts/heavy-black-heart: Będę nadal Was podglądać, tworzycie miłą i przyjazną atmosferę, macie ciekawe wpisy i komentarze. Można się z nich sporo dowiedzieć i pośmiać się z zabawnych sytuacji Waszych Simów. Taka poprawa humoru zawsze na mnie dobrze działa. :) Nie obiecuję, ale postaram się od czasu do czasu coś skomentować czy dodać coś od siebie.

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: SimDels
Kontakt:

Post autor: SimDels » sobota 03 maja 2025, 19:55

Wrzucaj Kasiu (ile wlezie) Ja pogrywać miałem sobie tylko Dwójką ,potem pojawiła się Trójka jako odskocznia od problemów także zdrowotnych w mocno niefajnym dla mnie czasie i w sumie czysty przypadek sprawił, że wrzuciłem jakieś screeny z premierowej jeszcze Czwórki na forum oficjalne no i... bach! okazało się, że za awatarami kryją się niekiedy naprawdę świetni nietuzinkowi ludzie, co sprawiło, że zamiast odskoczni i chwilowego przebłysku z odwiedzeniem forum czwórkowego, zadziało się coś znacznie fajniejszego i na dłużej i tak oto stało się również to nasze forum, jak zauważyłaś z fajną normalną atmosferą. Tak więc droga Kasiu miło cię tu powitać i mam nadzieje, że spędzisz tu czasem (lub częściej) fajnie parę chwil a może i podzielisz się czymś.
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przywitaj się!”