Edit: Kilka screenów ode mnie po wstępnym sprawdzeniu paku. Są rzeczywiście nowe elementy i wszystko wczytuje mi sie bez problemu.
Moje wrażenia? Otoczenie Granitowe Kaskady rzeczywiście zamienia się w tropikalny raj, ładnie zrobiony z podmienionymi drzewami, teksturami i tłem przypominającym wylkany na tropikalnych wyspach.
Interakcje? Tu chyba jeszcze troche brakuje ewentualnie nie wszystko w mojej grze działało bo nie zauwazyłem opcji dodatkowego wypoczywania przy wodzie, możliwe, że zawadza mi tez jakiś mod np MC więc jeszcze to sprawdze, otoczenia wczytują sie bez problemu.
Mod przyda się tylko wtedy kiedy wolicie palmy zamiast choinek* i śniegu** Będzie tez fajna alternatywą jeśli nie posiadacie dodatku "Przygoda w Dżungli" z pięknym tropikalnym otoczeniem bo wtedy zyskacie odrobinę podobne.
Nieoficjalny pakiet rozgrywki (tak chyba można go zaklasyfikować) to efekt współpracy kilku utalentowanych modderów stąd rzeczy znane także jako oddzielne mody np nowe mapy czy przedmioty i wreszcie otoczenie oraz nadal wyczekiwana interkacja swobodnego pływania w morzu, która ma się pojawić w zaktualizowanej wersji moda (zapewne pod tym samym linkiem co wcześniej podany).
Wady? najbardziej wyczekiwane są tu interakcje na niektóre nadal trzeba poczekać choć i tak twórcy zrobili tu naprawde wielki kawał dobrej roboty.
Po za tym *parcele w zmienionym otoczeniu Granitowe Kaskady pozostały niezmienione czyli pośród palm napotkamy na górskie sosny i drewniane domki niekoniecznie pasujące do klimatu rodem z Karaibów. Być może zmiana treści / zabudowy parcel była trudna lub niemożliwa do zapisania w pliku moda. nando zaleca hasztag pod którym znajdziemy budynki dedykowane do tego otoczenia i to w sumie także jest zawsze jakies rozwiązanie, które może być przydatne.
**Mod zmienia zachowanie pogody, może wpływac np na brak sniegu w pozostałych otoczeniach i oczywiście w "palmowych kaskadach" także.
Mimo wszystko paczka jest warta uwagi i stanowi chyba największy i najbogatszy mod jaki do tej pory został stworzony przez utalentowanych fanów gry.
Po aktualizacji wnoszącej pływanie lub być może inne jeszcze interakcje ,paczka będzie pełnić funkcje nieoficjalnego ale pełnoprawnego z nazwy pakietu rozgrywki.