Dzięki Wam wielgaśne !

W zamyśle przebudowane ma być jeszcze conajmniej necreest i być może oaza tylko nie wiem czy wygodniej będzie dawac to jako oddzielne tematy podług przebudowanych miast czy upchnąc wsio do tego co związane jest z moja "wizją simowej japonii"
Mati; powiem ci, że od tego pomysłu sie zaczęło się moje szperanie po własnie głównie tradycyjnej architekturze, coprawda próbowałem sie podobnie bawić w Trójce przy moim światku ala Tokio ale w czwórce jednak buduje sie troche inaczej i zresztą pomimo braku zagiętych daszków myślę że możliwości są jednak nieco większe, dzięki serdeczne łap cuksa w kształcie

za motywację do dlaszej dłubaniny, dzięki! Pewnie świątynkami jeszcze pozanudzam sporo takich prac straciłem niestety w swoim czasie przy awarii orygina.
Alibali (kocham twoje nowe pseudo Alicja

) dzięki ogromniaszcze

Przypomne park jesli masz na myśli ten z wyzwania i pewnie ponanudzam takim rzeczami jeszcze bo to mi jednak mocno siedzi w głowie i wyjsc nie może
Krulih2 Bez cukru i przesady ANiu napisze, że ucze sie od początku od mistrzów takich jak Ty ,zwłąszcza co do prób tworzenia zupełnie nowych rzeczy z tego co jest dostępne w grze

Latarnie to prosty pomysł ale faktycznie brakowało mi jakichs prostych nie za duzych ulicznych światełków ,troche żałuje też, że nie użyłem malowanych obrazów z hello kitty co oddałoby zwariowany klimat japońskich miast jeszcze dobitniej
Dzięki
Elu za bardzo ciekawy tekścior o miastach azjatyckich, świetnie jest wiedzieć, że jest pośród nas ktoś kto ma mozliwośc weryfikacji tych klimatów na żywo

HonkKong wydaje mi sie taką niedościgniona stolicą zadziwiających kontrastów, panoram z widowiskowymi górami i drapaczami chmur tak jak piszesz, niezapominając o charakterysytycznych piętrowych tramwajach (bardzo chciałbym tam pojechac choćby na 2 dni i pobiezyć przez miasto takim tramwajem). Tokyo wydaje mi sie na zdjęciach i filmach mimo swojej gigantyczności (nie wiem czy nadal pozostaje największym miastem świata czy też, co prawdopodobne któreś z niepochamowanie szybko rosnących miast chińskich już je wyprzedziło) wyjątkowo przytulne ,pełne wąskich uliczek ale nie wiem jak odebrałbym to w realu czy byłoby tak przytulne jak to sobie wyobrażam.
M3lcik dzięki ogromne Marlen uwaga leci cuks za motywację ,która przy moim słomianym zapale jest najlepszym lekiem

dla mnie to także pewnego rodzaju przygoda znaczy w sensie poznawania danej architektury i miejsca by jakos spróbowac oddac jego klimat w simsach i przy okazji dzięki wielkie za Twój pomysł z Nowym Orleanem
Fredra; Kioto to fajne skojarzenie bo i mi się troszke tak skojarzyło ostatecznie przez tramwaje również a inspiracją było głównie Tokio i Osaka i różne wyrywkowe rzeczy więc to taki miszmasz mający oddac choć odrobinkę klimat miast japońskich w zamyśle. Dzięki ogromne
Dzięki
Kropku 
ta świątynia chyba jest opublikowana choć nie jestem pewien poszukam z ciekawości, jeśli ją straciłem to pewnie niebawem i tak zabiorę sie za kontunuację "wielkiego planu" ujapońszczenia simowych okolic, który chyba mnie ociupinke przerósł z początku
Ktosik; dzięki wielkie Gabrysia łap cuksa

U mnie to też była martwa lokacja choc czasem lubie sie bawic sklepami (na całe szczęście, że można je ustawiac w dowolnej lokacji w przeciwieństwie do działających szpitali czyli jedno wielkie "uff puff"
Dzięki
Agu złota

z ta cierpliwości jednak bywa różnie bo na przebudowie Promenady i zabudowania głównego skrzyżowania w NewCrest podobna "japońszczyzną" zapał tradycyjniue szybko mi się skończył ale teraz mam wielka chętke by do tego powrócić. Chciałem tak przebudowac może nawet wszystkie otoczenia na tyle na ile to możliwe ale pamiętając o tym swoim słomianym zapale obiecankuję póki co zabrać się za całego NewCresta i wtedy może uda mi się pobawić bardziej także tym tradycyjnym stylem.
Poniżej zrobione jakis czas temu na szybko "logo" całego projektu przebudowy otoczeń w grze na styl azjatycki / japonizujący (siłą rzeczy i trochę Chin i inne rzeczy by się w tym znalazły też) z niestety nieistniejąca już parcelą na obrazku, jedna z tych, które pozostały niedokończione w momencie kiedy rypnął mi się orygin i gra jakiś czas temu
Widoczne tam budynki nawiązują do charakterystycznego stylu miejskich drewnianych domów rzemieślników ,których zachowało się stosunkowo nie wiele choć całkiem sporo w Kioto i kilku innych najstarszych miastach. Od tamtego czasu zapisuje sobie każdy projekt co pół godzinki