Lavenda 1
Lavenda 1
Czy Lavenda jest w stylu francuskim ? nie wiem do dziś, miała to być taka willa ale czy mi wyszła do końca tak jak planowałam to to nie wiem. Ma jeszcze druga do kompletu i kiedyś zrobię pewno trzecią, ale na razie fascynują mnie rancza więc tylko fotki tych dwóch dam. Domki będą w Galerii od majówki
- Załączniki
-
-
-
-
-
-
władczyni krainy bez uczuć...
- Alibali
- Pisarz
- Origin ID: Aschantka
Lavenda jest śliczna, wyszła ci prawdziwa Prowansja - bez dwóch zdań! Jest wszystko, czego się oczekuje od stylu prowansalskiego - tynki i kamyczki, niebieskie okiennice, ręcznie tkane dywaniki w spłowiałym błękicie, dużo "spranego" drewienka, wiejski urok jak ze starej ale ukochanej pocztówki! No i naokoło łąka, cisza i spokój. Aż mi się wydaje, że słyszę brzęczenie pszczół na lawendzie
Postawiłaś ule?

- Percival159
- Naczelny
- Origin ID: Percival159
Uroczy domek, taki nieco bajkowy i mocno sielski. Z zewnątrz bryła jest bardzo ładna i skomplikowana, taka trochę fikuśna, aż człowiek się zastanawia, czy wnętrze wygląda tak samo, czyli czy składa się z niewielkich pokoików - fragmentów, wytyczonych przez te części bryły z daszkami? Ale nie, okazuje się, że wnętrze jest przestronne, jasne i duże. A pomieszczenia wcale nie są małe, są za to bardzo fajnie i ciekawie zagospodarowane. Ślicznie wyglądają Twoje tapety w tych wnętrzach, super zgrywają się z resztą wyposażenia i tworzą swoisty klimat. Naprawdę, świetna praca!

"Ukarani czy bezkarni –
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia". (J. Kaczmarski)
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia". (J. Kaczmarski)
- SimDels
- Komiksomaniak
- Origin ID: SimDels
- Kontakt:
SKojarzyła mi się z Francja w pierwszej chwili zanim przeczytałem, że tak się "powinna" kojarzyć więc raczej oddałaś "ducha" dobierając idealnie te wysokie okna (zwłaszcza to z okiennicami jest ważnym akcentem bo tak mi sie kojarzy, że jak Francyja to duże okna i często z okiennicami ale oczywiście obraz mam stereotypowy niestety nie potwierdzony realnymi podróżami). Myśle, że prawdziwą umiejętnościa jest stworzenie budynku o tak wielu różnych oknach tworzących wspaniale spójną całość przy ciekawie rozbudowanej w krzywizny bryle. Przez to wydaje sie bardzo starym zabytkowym domem "z duszą".
Jak dla mnie to chyba najciekawszy z nowej serii budynków choć wszystkie są bardzo przemyślane i każdy ma inny klimat ale pewnie ten wybrałby Delsu po dłuższym na mysle
Wnętrza.. O rety! (co ja tu moge bidny żuczek ze swoimi "umiejętnościami meblowania" ci powiedzieć, poprostu wielkie wow!) Pasują tam idealnie Twoje tapety a do tego świetny zabytkowy wystrój pasuje idealnie. Teraz widać wyraźniem, że prawdopodobnie inspiracją do tworzenia świetnych cc byłoi dealne uzupełnienie wnętrz. Jednym słowem wspaniałą praca
Motywuje mnie żeby pobrać jeszcze raz Twoje dodatki przy okazji i sprawdzić tą genialnie klimatyczną 
Jak dla mnie to chyba najciekawszy z nowej serii budynków choć wszystkie są bardzo przemyślane i każdy ma inny klimat ale pewnie ten wybrałby Delsu po dłuższym na mysle

Wnętrza.. O rety! (co ja tu moge bidny żuczek ze swoimi "umiejętnościami meblowania" ci powiedzieć, poprostu wielkie wow!) Pasują tam idealnie Twoje tapety a do tego świetny zabytkowy wystrój pasuje idealnie. Teraz widać wyraźniem, że prawdopodobnie inspiracją do tworzenia świetnych cc byłoi dealne uzupełnienie wnętrz. Jednym słowem wspaniałą praca